cocoon, risk management, cpted, experts, audit, zetastichting veilig ontwerp en beheer advertentie
Dit is een advertentie

Zichtbaarheid

In de plint van het kantoorgebouw zitten bij voorkeur gebruiksfuncties met zicht op de buitenruimte (receptie, vergaderkamers, etc.). Entrees moeten op afstand zichtbaar en herkenbaar zijn en in het zicht van de receptie liggen. Als arcades gewenst zijn, dan moet deze goed zijn verlicht met zo slank mogelijke kolommen.

Eenduidigheid

De naam van bedrijf moet zichtbaar zijn op het gebouw (eventueel verlicht). Een duidelijk ontruimings- en reddingsplan en overzichtsplattegrond kan bij de toegang worden geplaatst en op andere knooppunten in het gebouw. De indeling van gebouwdelen en -ruimten moet duidelijk zijn (via bewegwijzering) met een ‘leesbare’ structuur en onderscheid tussen hoofd- en nevenroutes én tussen verdiepingen en afdelingen door bijvoorbeeld specifiek kleur- en materiaalgebruik.

Toegankelijkheid

Gebouw(delen) en (toe)gangen moeten (selectief) afsluitbaar zijn, waar nodig. De maatvoering en uitvoering van het vloeroppervlak moet worden afgestemd op onderhoudsmaterieel. Onderhoud kan op reguliere tijden of in de avond/nacht, afhankelijk van eventuele hinder.  Waardevolle goederen worden het liefst op hogere verdiepingen of centraal in het gebouw geplaatst.

Aantrekkelijkheid

Naar buiten uitstralende binnenverlichting is ’s avonds aantrekkelijk. Eventueel kan het pand worden aangelicht voor sfeer en zichtbaarheid.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)