stichting veilig ontwerp en beheer advertentiecocoon, risk management, cpted, experts, audit, zeta
Dit is een advertentie

Zichtbaarheid

Gebouwen, woningen en plekken die vuil, verwaarloosd en onaantrekkelijk ogen, stralen uit dat er niemand verantwoordelijk is en dat het overschrijden van normen en wanorde worden toegelaten. Zichtbare signalen van verwaarlozing, zoals gedumpt vuil, fietswrakken of kapot straatmeubilair, moeten snel worden verwijderd of gerepareerd. Onderhoud moet gecoördineerd en continu zijn, waarbij zichtbare onderhoudsmedewerkers een grote meerwaarde betekenen.

Eenduidigheid

Duidelijke afspraken en verantwoordelijkheden zijn nodig over het onderhoud van verschillende beheerders (private partijen, vervoersmaatschappijen, gemeente, provincie, corporaties). Er mogen geen niet-beheerde overgangs- en tussengebieden zijn. Verschillende vormen van onderhoud moeten het liefst op elkaar worden afgestemd, omdat één slecht onderdeel uiteindelijke de gehele beleving kan bepalen. Aanspreekpunten en meldlijnen (één loket) moeten duidelijk zijn.

Aantrekkelijkheid

Onderhoud bepaalt de aantrekkelijkheid van een plek in uiterlijk en functioneren gedurende een lange periode. Bij de inrichting van de plek moet daarom aandacht zijn voor onderhoud, en het minimaliseren van de noodzakelijke onderhoudsinspanning en –kosten, zodanig dat de plek aantrekkelijk blijft.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)