Onafhankelijke en ervaren CPTED Specialisten.

Veiligheid en de omgeving

De onafhankelijk CPTED adviseur van Cocoon risk management zorgt dat veiligheidsmaatregelen in balans zijn met de omgeving en de cultuur van organisaties. Wij zijn ervan overtuigd dat daarmee niet alleen de feitelijke veiligheid toeneemt, maar tegelijk ook het gevoel van veiligheid.

Daarnaast zorgen opzichtige en vaak ontsierende beveiligingsmaatregelen (target hardening) voor doorlopende investeringen, beperking van bewegingsvrijheid en verminderde zelfregulering. Crime Prevention Through Environmental Design is een zeer goed alternatief dat wij bij Cocoon risk management hebben doorontwikkeld voor het bedrijfsleven.

Veiligheid maak je samen

Het belangrijkste voor het creƫren van een veilige omgeving is de samenwerking tussen verschillende belanghebbende partijen.

Een gebruiker van een gebouw of gebied heeft ongetwijfeld een mening over gewenst en ongewenst gedrag. Ook wordt over het algemeen goed nagedacht over de wijze waarop een gebouw of gebied bij voorkeur wordt gebruikt.

Het is van belang deze wensen af te zetten tegen onze de kennis van criminaliteit en potentieel ongewenst gedrag.
En dat is precies waar wij sterk in zijn en al sinds 2000 ervaring mee hebben. Wij maken een realistisch beveiligingsplan dat past bij de locatie en de wens van de gebruikers.

Op basis van dit beveiligingsplan kan een architect of ontwerper een veilige omgeving ontwerpen. Een veilig gebied dat goed te onderhouden is en waar positieve energie uit voort komt.

CPTED advies of Quick scan

De specialisten van Cocoon risk management analyseren, adviseren en coƶrdineren.

Een kleine aanpassing in een bouwplan of bestaande situatie kan soms al voor een grote verandering zorgen.

Maar wij zijn ook mede-initiatiefnemer van de SVOB case study: Desighn Against Terrorism.

Contact opnemen met onze onafhankelijke CPTED adviseur?

Bel of email ons voor vrijblijvend:
info@Cocoon.nl
0031 79 320 3150
www.cocoon.nl