stichting veilig ontwerp en beheer advertentie
Dit is een advertentie

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert het CPTED Young Professional Netwerk i.s.m. de Rotterdamse Stadsmariniers en Hogeschool Inholland een veiligheidsexcursie en -workshop op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Dit gebied staat bekend om haar hippe uitgaansmogelijkheden, maar ook om de overlast die er plaatsvindt. Het merendeel van de horecazaken heeft een 24-uursvergunning. Dat zorgt voor hinderlijk gedrag en overlast tot in de vroege uurtjes. Je komt in het gebied veel bedelaars tegen en er wordt in toenemende mate actief in harddrugs gehandeld. Jongeren die er op straat hangen houden personenauto’s aan en loodsen bezoekers naar in de buurt gelegen illegale drugspanden en bordelen. De vragen die we willen verkennen zijn ‘In welke mate is de door gemeente Rotterdam toegepaste schouwmethodiek effectief voor het in kaart brengen van de veiligheidsproblematiek op de Nieuwe Binnenweg? Zijn er wellicht mogelijkheden tot verbetering? Moet de gemeente Rotterdam bij de aanpak van veiligheidsproblemen op de Nieuwe Binnenweg kiezen voor een bestuurlijke aanpak of kunnen interventies op het gebied van Veilig Ontwerp en Beheer wellicht ook uitkomst bieden?’.

De excursie begint om 15:30 uur en start voor de deur van coffeeshop Nemo (Nieuwe Binnenweg 179b, Rotterdam). Na een korte rondgang door het gebied, volgt de presentatie van een Wicked Problem waar de CPTED Young Professionals – onder het toeziend oog van de Old Professionals – de tanden in kunnen zetten. Na afloop krijgen de deelnemers namens Hogeschool Inholland een borrel aangeboden en is er gelegenheid tot napraten en netwerken.

Deelname is gratis voor SVOB-leden en CPTED Young Professional.

Programma
15:30 Start voor de deur van coffeeshop Nemo
15:35 Welkomswoord & korte uitleg over het programma
15:40 Excursie / rondgang door de Nieuwe Binnenweg met toelichting over de geschiedenis en veiligheidssituatie vanuit CPTED-perspectief
16:10 Aankomst bij de Leeszaal
16:15 Toelichting op de veiligheidsproblematiek en schouwmethodiek
17:15 Schouw van een klein deel van de Nieuwe Binnenweg
18:15 Bespreking van de schouwresultaten en evaluatie van van de schouwmethodiek
19:00 Afsluiting en Borrel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)